Zomereczeem bij uw paard?

Zomereczeem

Stekende vliegen en muggen (knut) zijn vaak de oorzaak van zomereczeem. De parasieten zijn op zoek naar bloed, dat moet dienen als voedsel. Het speeksel van de parasiet, veroorzaakt de allergische reactie. Schuren en bijten is het resultaat.

 

Jeuk

Jeuk wordt vaak ervaren als, erger dan pijn. Van krabben en scheuren kan mens en dier “gek” worden. Een goed werkend immuunsysteem zorgt er voor dat, stoffen die niet in het lichaam “thuishoren”, worden opgeruimd. Jeuk kenmerkt zich door het schuren van de staart, manen en onderbuik, vaak tot bloedens toe.

 

Allergie

Het probleem wordt veroorzaakt door overgevoeligheid, dus allergie.
Bij allergie reageert het afweersysteem niet op normale wijze, op stoffen buiten het lichaam. Het afweersysteem is bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen, op te ruimen. Een verkeerde afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten. Zomereczeem met jeuk, is er daar één van.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: [email protected]

0