Paardfit Sportmassage

 

Het goed functioneren van spieren is essentieel voor een (top)sportpaard als een recreatiepaard. Spieren zorgen voor beweging van het lichaam en voor het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer er ergens een blokkade of een knoop is ontstaan, zorgt dat ervoor dat er geen volledige bewegingsvrijheid mogelijk is.

Door middel van massage worden blokkades en pijnplekken vermindert en zelfs verwijderd. Een ophoping van afvalstoffen, maakt dat een spier niet goed kan functioneren en zelfs kan verkrampen. Wanneer een paard dan wordt gemasseerd, zorgt dat ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbetert en zo kunnen afvalstoffen het lichaam beter verlaten.

Kortom zorgt massage ervoor dat het paard in conditie blijft en dat gespannen spieren gaan ontspannen. Dit is niet alleen goed voor het fysieke welzijn van het paard, maar ook voor het mentale welzijn.

 

Masterclass

Naast een massagebehandeling voor je paard, biedt Paardfit sportmassage ook de mogelijkheid om een masterclass te volgen. In deze masterclass leer je hoe je je eigen paard kan masseren!

Je leert enkele (basis)technieken wat zorgt voor het activeren van de bloedsomloop, het verbeteren van de souplesse en een snellere afvoer van afvalstoffen. Kortom kan jij je paard helpen waar het nodig is!

 

                          

Maureen Brinkman

Mijn naam is Maureen Brinkman, 23 jaar oud en woonachtig in Rijssen. Toen ik een klein meisje van zes jaar oud was, ben ik begonnen met paardrijden bij de manege, sindsdien niet meer te stoppen. Vandaar dat ik de vierjarige opleiding ondernemer/manager recreatiedieren op Landstede in Raalte heb gevolgd. Na deze opleiding ben ik toegetreden als vennoot binnen de Huisdierenapotheker en Naturheilkunde bei Pferden. In Januari 2018 ging ik van start met de opleiding tot sportmasseur. Een erg leuke en interessante opleiding, die plaats vond in Barneveld.  Na deze opleiding ben ik gestart met Paardfit Sportmassage.

 

 

 

 

0