Plasproblemen bij uw paard?

Plasproblemen bij uw paard komen regelmatig voor door een minder goede blaasfunctie. De oorzaak is meestal de aanwezigheid van bacteriën in de blaas.
De ziektekiemen komen meestal van buiten af. Vaak via het geslachtsorgaan. Normaal is de urine steriel, dit wil zeggen dat er geen bacteriën aanwezig zijn.

De ziektekiemen die van buitenaf in de blaas terechtkomen worden normaal gesproken met de eerste plasbeurt weer naar buiten gespoeld. Maar soms blijven ziektekiemen achter, en ontstaat er vaak blaasgruis of stenen. Plasproblemen bij uw paard is dan het resultaat.

 

Blaasgruis en plasproblemen bij uw paard

Soms blijven ziektekiemen achter en ontstaat er een ontsteking, met heel vaak blaasgruis of stenen.

Omdat gruis en de stenen de blaaswand beschadigen, kunnen de bacteriën zich nog eenvoudiger vermenigvuldigen. Ten gevolge van de beschadiging van de blaaswand ontstaat vaak bloed in de urine.

 

Symptomen bij plasproblemen bij uw paard

Eén van de opvallendste symptomen van plasproblemen, is steeds kleine beetjes plassen. En door het regelmatig plassen, ontstaat, vaak tot ergernis van de eigenaar, een natte en vieze stal.

 

Typische symptomen:

1. Frequent urineren in kleine hoeveelheden
2. Natte en vieze stal.
3. Paard neemt vaak een plashouding aan
4. Bloed of pus in de urine
5. Ongemak bij het stoppen met plassen
6. Veranderingen in vacht en huid in de opening tussen de dijen en op de achterpoten

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: [email protected]

0