Ogen en oren

Ogen

De meest voorkomende ooginfectie is de zogenaamde conjunctivitis. Oogontsteking kan echter ook ontstaan ​​door een reactie op insecten, stof of voorwerpen die in het oog zijn gekomen, zoals haren, takjes en dergelijke. Conjunctivitis is waarschijnlijk de meest voorkomende oogziekte bij dieren omdat het bindvlies wordt blootgesteld aan veel irriterende stoffen.

Het eerste symptoom is vaak een overmatige hoeveelheid stroperige, gelige efflux die zich ophoopt in de ooghoeken. Er zijn veel soorten ontstekingen. Zeer kleine gevallen, met lichte roodheid van het bindvlies en kleine hoeveelheden effusie, kunnen spontaan genezen bij paarden, pony’s en ezels. Maar andere zaken die lang aanhouden en veel ongemak veroorzaken bij uw paard of pony, dienen behandeld te worden, om blijvende schade aan het oog te voorkomen.

 

Oren

Oorontstekingen moeten altijd behandeld worden! Verwaarlozing veroorzaakt veranderingen in het oor, die genezing bemoeilijken. De oorontsteking kan zich ook verspreiden naar het middenoor of het binnenoor.

Als de ontsteking chronisch wordt, kan er een middenoorontsteking ontstaan. Zeer ernstige chronische oorontstekingen, kunnen zelfs evenwichtsproblemen en ernstige hersenaandoeningen veroorzaken.

 

Symptomen van oorontsteking:

  • Schudden van het hoofd
  • Het oor schuren.

 

Als de infectie niet te ernstig is, vindt je paard/pony het vaak prettig als je over zijn oor wrijft. In ernstige gevallen kan het aanraken van het oor echter pijnlijk zijn en dat laat het paard/pony meestal duidelijk merken.

Bij een infectie is de binnenkant van de oorschelp bijna altijd rood (tot donkerrood) en is de huid gezwollen. In het oor wordt vaak een wasachtige substantie of schubben gezien. Als de ontsteking verergert, gaat het oor ook stinken.

 

Wat is Colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver, ook wel zilverwater genoemd, is een colloïde van zilverdeeltjes in water. Een colloïde is een klein deeltje, dat groter is dan een molecuul en een diameter heeft tussen 1 en 1000 nanometer (nm.).

 

Colloïdaal zilver/paarden, is uitstekend inzetbaar bij rode, branderige en/of ontstoken ogen en oren bij uw paard. Slechts 2 of 3 maal daags enkele druppels.

 

Colloïdaal Zilver/huisdieren werkt goed bij andere diersoorten, zoals schapen, geiten en honden.

 

Wanneer er sprake is van verschillende huidaandoeningen, kan Colloïdaal zilver ook worden toegepast. Hierbij wordt het betroffen gebied vochtig gemaakt en voor een optimaal resultaat, moet Colloïdaal zilver dan 10 minuten inwerken.

 

Vragen?

Heeft u een vraag, stuur dan een e-mail aan: [email protected]

 

Bezoek onze kruidenshop!

0