Immuunsysteem

Het immuunsysteem zorgt er voor dat indringers zoals virussen of bacteriën worden herkent en bestreden. Bij paarden met een een afweerstoornis functioneert het immuunsysteem niet naar behoren, waardoor ze vaker ziek worden dan andere paarden in gelijke omstandigheden. Een paard kan geboren worden met een afweerstoornis maar, kan die ook oplopen in zijn verdere leven.

Afweerstoornis

Het immuun- of afweersysteem beschermt paarden tijdens hun leven tegen bacteriën, tumoren, virussen en andere schadelijke stoffen. Het immuunsysteem heeft de eigenschap om indringers te detecteren en te zorgen dat ze onschadelijk worden gemaakt en geen schade kunnen toebrengen.

Auto-immuunziekte

Bij een auto-immuunziekte richt het immuunsysteem zich tegen mens of dier in plaats van tegen externe ziekteverwekkers. Het resultaat is dat het lichaam zich niet doeltreffend kan verdedigen tegen bacteriën en virussen en dus ziek wordt.

Ziek paard

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard, pony of ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:[email protected]

0