Uw paard hoefbevangen?

Hoefbevangenheid bij uw paard is een zeer ernstige aandoening, waarbij gifstoffen in de haarvaten, de voet beschadigen. Door deze beschadigingen treden er problemen op in de plaatjes van de lederhuid, in de voet. Hierdoor treedt vocht uit; te vergelijken met een bloeduitstorting onder een nagel. Omdat er voor deze zwelling geen ruimte is, zal er hoefbevangenheid bij uw paard ontstaan.

Ernstige aandoening bij hoefbevangenheid bij uw paard

Hoefbevangenheid is een ernstige aandoening en vraagt om acute maatregelen. Het proces ontwikkelt zich gelijktijdig in de hoeven van beide voorbenen. Ook de hoeven van de achterbenen, kunnen worden aangetast. Bij een acute vorm van hoefbevangenheid, altijd een dierenarts inschakelen.

 

Herkennen van hoefbevangenheid bij uw paard

Een bevangen paard zal proberen de getroffen hoeven te ontlasten, door de achterbenen ver onder het lichaam te plaatsen en het getroffen been naar voren te zetten.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?:¬†Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: [email protected]

0