Heeft uw paard hoefkatrol?

Bij hoefkatrol is een paard doorgaans kreupel aan beide voorbenen. De kreupelheid treedt geleidelijk op. Hoefkatrol is een vorm van artrose, een overmatige slijtage aan de achterkant van het straalbeen. Hierdoor is de bloedtoevoer in de omgeving van het straalbeen verstoord.

Belasting

Paarden die te zwaar worden belast of te vroeg worden ingezet, krijgen vaak te maken met hoefkatrol. Ook paarden die veel op stal staan, zijn gevoelig voor deze aandoening. Maar ook verkeerde bekapping, een trauma of ouderdom kunnen hoefkatrol veroorzaken.

Vrije natuur

Bij paarden die in de vrije natuur leven komt hoefkatrol niet voor. Het is dus mogelijk een combinatie van de manier van leven en het ontbreken van bepaalde stoffen in de vorm van kruiden. Het is bekend dat gewonde of zieke paarden zichzelf genezen door in de vrije natuur te zoeken naar kruiden of planten.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:[email protected]

0