Dampig paard (COPD)

 

Een dampig paard (COPD) heeft een overmaat aan slijm in de longen, door het voortdurend inademen van stof en/of pollen. Ingedroogd slijm vormt als het ware proppen, waar de lucht niet meer langs kan. Een dampig paard (COPD)al moeilijk gaan ademen en slijmvliezen in de luchtwegen zullen zwellen, waardoor vernauwingen in de luchtwegen optreden.

Longblaasjes komen onder grote spanning te staan en zullen uiteindelijk knappen, met alle gevolgen van dien. De elasticiteit van het longweefsel zal verminderen omdat bindweefsel in de longen is ontstaan.

 

Verschijnselen bij een dampig paard COPD):

De eerste verschijnselen bij dampigheid is een dubbele ademhaling. In dat geval, gaat de ademhaling moeilijk en maakt daarbij een hortende bewegingen in de flanken van het paard of pony (dubbele ademhaling). Als dampigheid niet wordt aangepakt, zullen steeds meer longblaasjes achter de verstoppingen knappen en zal longemfyseem ontstaan. Daarom is het raadzaam luchtwegproblemen vroegtijdig aan te pakken want tegen longemfyseem zijn “geen kruiden gewassen”.

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam en dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Omdat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard, pony of ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?:¬†Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: [email protected]

0