Is uw paard Dampig?

Dampig (COPD: Chronic Obstructive Pulmonary Disease) bij paarden is een overmaat aan slijm in de longen. Hierdoor gaan slijmvliezen in de luchtwegen zwellen en zal een vernauwing van de luchtwegen optreden. Omdat de longblaasjes onder grote spanning komen te staan en uiteindelijk knappen, met als gevolg longemfyseem. De elasticiteit van het longweefsel zal dan verminderen omdat bindweefsel in de longen is ontstaan.

Verschijnselen

De eerste verschijnselen bij dampigheid zijn een diepe doffe hoest. Ook een dubbele ademhaling is een symptoom. In dat geval gaat de ademhaling moeilijk en maakt daarbij hortende bewegingen in de flanken van het paard of pony (dubbele ademhaling). Dampigheid kan ontstaan na een verwaarloosde virusziekte of als het paard of pony voortdurend stof inademt. Sommige paarden hoesten zonder dat ze daar schijnbaar last van hebben; een ongecompliceerde of eenvoudige chronische bronchitis.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam en dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Omdat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard, pony of ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:[email protected]

0