Oorontsteking bij paarden

Oordruppels type 2, op basis van Colloïdaal zilver, Zijn uitstekend inzetbaar. In de praktijk blijkt dat het inzetten van een antibioticum nagenoeg geen resultaat geeft bij een oorontsteking. Het onderdrukt de symptomen wel, maar meestal komt de ontsteking na een paar weken in alle hevigheid terug.

Achtergrondinformatie

Oorontstekingen moeten altijd behandeld worden! Door verwaarlozing treden er namelijk veranderingen op in het oor, die genezing moeilijker maken. De oorontsteking kan zich ook uitbreiden naar het middenoor en het binnenste gedeelte van het oor.

Als de oorontsteking chronisch wordt, kan er een middenoorontsteking ontstaan. Zeer ernstige chronische oorontstekingen kunnen zelfs evenwichtsstoornissen en ernstige hersenaandoeningen veroorzaken.

Opvallend gedrag bij oorontsteking kan zijn:

  • het schudden van de kop;
  • schuren van het oor.

Als de ontsteking nog niet zo ernstig is, vindt uw paard/pony/ezel het vaak prettig als u over zijn oor wrijft. In ernstige gevallen kan het aanraken van de oren juist pijnlijk zijn, en het dier laat dit meestal duidelijk merken.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:[email protected] Of neem telefonisch contact op via 0548-512033 op werkdagen tussen 11.00 – 12.00 uur.

0