Al ruim 10 jaar zijn wij gespecialiseerd in voedingssupplementen, op basis van pure Chinese kruiden. Chinese kruiden zijn afkomstig van planten, die in China al meer dan 2000 jaar worden gebruikt, om een verstoorde balans in het lichaam, weer in harmonie te brengen. Vandaag de dag worden er 600 verschillende kruiden gebruikt bij behandelingen. 

 

Waar bestaan de kruiden uit? 

In tegenstelling tot de Westerse kruidentherapie, wordt binnen de Chinese kruidentherapie een formule samengesteld met verschillende kruiden. Deze formule kan bestaat uit vier tot twintig kruiden. 

Elk kruid heeft een andere benaming, maar ook een andere geur, kleur, smaak of functie. Voornamelijk bestaan de kruidenformules uit een samenstelling van gember, zoethout, wortels van een plant, Chinese komkommer, een schil van een mandarijn/sinaasappel, gedroogde vruchten etc. 

 

Hoe werken kruiden? 

De kruiden worden onderverdeeld in twee verschillende groepen. De eerste groep omvat de temperatuur specifieke eigenschappen van kruiden, zoals heet (re), warm (wen), koud (han), neutral (ping) en aromatisch. De tweede groep omvat de smaak eigenschappen van kruiden, zoals zuur (suan), bitter (ku), zoet (gan), gekruid (xin) en zout (xian). 

De verschillende combinaties van temperatuureigenschappen en smaakeigenschappen van kruiden, geven bepaalde eigenschappen, die de yin en yang energiestromen kunnen beïnvloeden. 

0