blaasontsteking bij uw paard?

Blaasontsteking bij uw paard wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. De ontsteking kan voorkomen bij zowel hengsten/ruinen als merries. Toch wordt het in de praktijk vaker gezien bij een merrie. Uw paard kan veel last krijgen van blaasgruis, daarom is het belangrijk om er op tijd bij te wezen.

Ziektekiemen

De ziektekiemen komen meestal van buiten af. Ziektekiemen kunnen binnenkomen via het geslachtsorgaan en de plasbuis in de blaas. Urine hoort steriel te zijn. Dit wil zeggen dat er geen bacteriën in aanwezig zijn. De ziektekiemen die van buitenaf in de blaas terechtkomen worden normaal gesproken met de eerste plasbeurt weer naar buiten gespoeld. Ziektekiemen kunnen achterblijven. Dit kan uiteindelijk een blaasontsteking veroorzaken. Vaak gepaard met blaasgruis en/of stenen.

Blaasgruis

Blaasgruis en stenen kunnen uw paard zijn blaaswand beschadigen, waardoor de bacteriën zich nog eenvoudiger kunnen vermenigvuldigen. Bloed ontstaat in uw paard zijn urine als gevolg. Eén van de meest opvallende symptomen van blaasproblemen is het regelmatig kleine beetjes plassen. Door het regelmatig plassen ontstaat vaak tot ergernis van de eigenaar een natte en vieze stal.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:[email protected]

0